سالهای سال از رایج شدن شیشه دو جداره در جهان میگذرد و استفاده از این تکنولوژی در دهه اخیر بسیار متداول شده است. استفاده از شیشههای دوجداره مزایای متعددی به همراه دارد که جلوگیری از هدررفت انرژی مهمترین ویژگی آن محسوب میشود.
سالهای سال از رایج شدن شیشه دو جداره در جهان میگذرد و استفاده از این تکنولوژی در دهه اخیر بسیار متداول شده است. استفاده از شیشههای دوجداره مزایای متعددی به همراه دارد که جلوگیری از هدررفت انرژی مهمترین ویژگی آن محسوب میشود.
شیشه دو جداره چیست؟
قبل از پرداختن به مزایا و کاربردهای شیشه دوجداره بهتر است با ساختار این محصول آشنا شویم تا درک مزیتهای آن سادهتر شود.
شیشه دو جداره از دو لایه شیشه تشکیل شده که فاصله بین آنها توسط اسپیسر (spacer) ایجاد میشود. اسپیسر از جنس آلومینیوم تولید میشود که حداقل قطری به اندازه ۱۰ میلیمتر دارد. به عبارت دیگر، بین دو لایه شیشه حداقل ۱ سانتیمتر فضای خالی وجود دارد. اسپیسرها تا اندازه ۱۶ میلیمتری تولید میشود.
درون اسپیسر یک فضای خالی وجود دارد که با مادهای به نام سیلیکاژل پر میشود. سیلیکاژل مادهای است که رطوبت اطراف را به خود جذب میکند. بنابراین استفاده از این ماده درون اسپیسر شیشه دو جداره باعث میشود چنانچه رطوبتی به داخل شیشه وارد شود، جذب شده و روی سطح شیشههاقرار نگیرد.
فضای خالی بین شیشهها با گار آرگون پر میشود که عایق مناسبی برای حرارت محسوب میشود.
شیشههای بهکار رفته در تولید شیشه دوجداره در ضخامتهای مختلفی انتخاب میشود که به اندازهی پنجره و همچنین محل نصب آن بستگی دارد. برای قسمتهای با ابعاد بزرگتر، شیشههای ضخیمتر از ۴ میلیمتر استفاده میشود تا در برابر ضربه مقاومت بیشتری داشته باشد.
مزایای شیشه دو جداره
همانطور که قبلاً اشاره شد، استفاده از شیشه دو جداره مزایای متعددی به همراه دارد که در اینجا به آنها اشاره میکنیم.
۱. کاهش مصرف انرژی: مهمترین مزیت جایگزینی شیشههای دوجداره با شیشههای یک لایه، جلوگیری از انتقال گرما و سرما بین داخل و خارج ساختمان است. وجود دو لایه شیشه که گاز آرگون میان آنها توسط اسپیسر و چسب مخصوص محبوس شده، یک گزینه ایدهآل برای ایجاد عایق حرارتی بهینه و پایدار بهشمار میرود.
طبق برآوردهای انجام شده، هر متر مربع شیشه دو جداره بهطور میانگین صرفهجویی ۴۰ متر مکعبی گاز را در یک سال بههمراه دارد. این یعنی هزینه اولیه برای خرید درب و پنجره دو جداره در مدت زمان کوتاهی برگردانده میشود.
۲. کاهش آلودگی صوتی: صدای احتراق موتور وسایل نقلیه، ساختوساز ساختمانی و سایر موارد موجود در محیطهای شهری باعث سلب آرامش ساکنین ساختمانهای مسکونی، اداری و عمومی میشود. شیشههای دو جداره به میزان قابل توجهی مانع ورود صداهای ناخواسته به داخل ساختمان شده و آرامش قابل قبولی را برای افراد به ارمغان میآورد.
۳. کنترل اشعه و نور: با استفاده از شیشههای لمینت و پوششدار میتوان از ورود نور اضافی و همچنین اشعه مضر UV به داخل ساختمان جلوگیری کرد. این اشعه علاوه بر ایجاد حساسیت در چشمهای حساس، باعث رنگپریدگی اشیاء داخل اتاقها نیز میشود.
۴. کاهش تعریق آب روی سطح شیشه: در شیشههای دو جداره، دمای داخلی بین دو لایه شیشه تابعی از دمای فضای داخل ساختمان بوده و کمتر از شرایط جوی بیرون تأثیر میپذیرد. این امر باعث میشود تا بخار گرفتگی روی سطح شیشه به حداقل میزان ممکن برسد.
نمونه پروژههای شیشه دوجداره
تصاویر زیر مربوط به پروژههایی است که توسط الماس شیشه فردوس طراحی، تولید و اجرا شده است.