در و پنجره دوجداره در دو نوع UPVC و آلومینیوم تولید میشود که هرکدام مزایای خاص خود را شامل میشود. جهت آشنایی با ساختار پنجره دوجداره این صفحه را کامل مطالعه کنید.
پنجره دوجداره به پنجرهای گفته میشود که از دو لایه شیشه تشکیل شده و مابین آن با گاز آرگون پر شده است.
عبارت فوق را سادهترین تعریف از درب و پنجره دوجداره میتوان نامید. جایگزینی در و پنجره سنتی با در و پنجره دوجداره مزایای متعددی بههمراه دارد که کاهش هزینه هزینههای انرژی از مهمترین موارد آن بهشمار میرود.
در ادامه قصد داریم درب و پنجره دوجداره و مزایای استفاده از آن را بهطور کامل مورد بررسی قرار دهیم.
پنجره دوجداره
در و پنجره دوجداره که در بین مردم با عنوان پنجره دوجداره شناخته میشود، ترکیبی از پروفیل و شیشه دوجداره است که به صورت استاندارد و بر اساس پارامترهای متعدد تولید میشود.
قسمتهای تشکیل دهنده پنجره دوجداره
پنجره دوجداره از آیتمهای متعددی تشکیل میشود که مهمترین آنها عبارتانداز پروفیل، شیشه دوجداره، نوار درزگیر و یراق.
تمامی مواد و متریال بهکاررفته در تولید در و پنجره دوجداره بهکلی از آنچه در ساخت پنجرههای سنتی استفاده میشد متفاوت است. بهتر است بهصورت جزئیتر به معرفی هرکدام از آنها بپردازیم تا درک کاملتری از نسل جدید پنجره دوجداره داشته باشید.
پروفیل
به قسمتی گفته میشود که برای ایجاد فریم (چارچوب) و جداسازی قسمتهای داخلی پنجره یا درب استفاده میشود.
درهردو قسمت ثابت و بازشو در و پنجره، پروفیل بهکار میرود. شیشه دوجداره درون این پروفیلها جاسازی میشود.
پروفیل پنجره دوجداره از دو جنس UPVC و آلومینیوم ساخته میشود که هرکدام مزایا و معایب مختص خود را دارد. در این قسمت کاری با مقایسه مزایا و معایب پروفیلها نداریم و در ادامه به این مبحث نیز خواهیم پرداخت.
پروفیلها دارای کانالهای داخلی هستند که علاوه بر استحکام در و پنجره، عایقی مناسب در برابر انتقال حرارت و صدا ایجاد میکند. نکته حائز اهمیت اینکه درون پروفیلهای UPVC از قوطیهای گالوانیزه استفاده میشود تا استحکام آن به حد مطلوب برسد.
البته اضافه شدن گالوانیزه به پروفیل در حین ساخت در و پنجره انجام میشود و لازم است مشتری از انجام این کار توسط کارگاه طرف قرارداد خود مطمئن شود.
هشدار: در مواردی مشاهده شده برخی کارگاهها برای جلب مشتری از طریق ارائه قیمت پایین، در و پنجره یوپیویسی را بدون گالوانیزه تولید میکنند بدون آنکه مشتری را از مشکلات و خطرات آن آگاه سازند!
ضخامت گالوانیزه نیز در میزان استحکام و قیمت تمام شده تاثیرگذار است. برای مثال ضخامت استاندارد پروفیل ویستابست از سوی تولیدکننده این پروفیل عدد ۱.۵ میلیمتر تعیین شده که برخی تولیدکنندگان با بهکاربردن گالوانیزه با ضخامت کمتر، قیمتهای پایینتری به مشتری اعلام میکنند.
پروفیلهای UPVC توسط دستگاه جوش به یکدیگر متصل میشود. نحوه جوش UPVC بهاینصورت است که دو سر پروفیل توسط دستگاه حرارت داده میشود تا به حالت ذوب درآید؛ سپس در کنار یکدیگر قرار میگیرند تا فرایند جوش انجام شده و دو پروفیل به شکل یکپارچهای به یکدیگر متصل شوند. جوش UPVC کاملا در برابر آب و گردوغبار عایق است.
پروفیلهای آلومینیوم توسط گونیا و چسب به یکدیگر متصل میشود و خبری از جوش نیست.
شیشه دوجداره
همانطور که از نامش پیداست، به شیشهای گفته میشود که از دو جداره مجزا تشکیل شده باشد.
شیشه دوجداره از دولایه شیشه تشکیل میشود که دور آن توسط اسپیسر (spacer) گرفته میشود. وظیفه اسپیسر حفظ فاصله استاندارد بین دو شیشه است. در نهایت روی اسپیسر یک لایه چسب اضافه میشود که علاوه بر استحکام شیشه، از خروج گاز آرگون تزریق شده بین دو شیشه جلوگیری میکند.
گاز آرگون (Argon Gas) نسبت به هوا عایق قویتری در برابر انتقال حرارت محسوب میشود و از اتلاف انرژی در زمستان و تابستان جلوگیری بهعمل میآورد. عدم تزریق گاز آرگون مقاومت حرارتی در و پنجره دوجداره را تا حد زیادی کاهش میدهد.
شرکت الماس شیشه فردوس مفتخر است توانسته نشان ملی استاندارد ایران را در سال ۱۴۰۰ در زمینه تولید شیشه دوجداره دریافت کند. بنابراین تمامی شیشههای دوجداره تولیدشده در این کارخانه با برچسب حاوی نشان استاندارد مانند نمونه زیر نصب میشود.
درحالحاضر شرکت الماس شیشه فردوس تنها تولیدکننده مستقر در استان خراسان جنوبی است که موفق به دریافت نشان استاندارد تولید شیشه دوجداره شده که همین مسئله نشان دهنده دشوار بودن فرایند اخذ نشان استاندارد در زمینه تولید این محصول است.
مزایا و معایب در و پنجره دوجداره
مانند هر محصول دیگر، در و پنجره دوجداره هم دارای مزایا و معایب مختص به خود است که دانستن جزئیات آن به مشتری در انتخاب بهترین گزینه کمک شایانی میکند.
مزایای پنجره دوجداره
در اینجا به مزایای در و پنجره دوجداره UPVC و در و پنجره دوجداره آلومینیوم به صورت مشترک میپردازیم.
عایق حرارتی و صوتی
به دلیل دوجداره بودن شیشه و ساختار چندکاناله بودن پروفیل در و پنجرههای دوجداره، عایق بسیار مسحتکمی در برابر گرما، سرما و آلودگی صوتی محسوب میشود. گاز آرگون تزریق شده بین دو شیشه خود یک سد مقاوم در برابر انتقال حرارت بین داخل و بیرون ساختمان محسوب میشود.
علاوه بر موارد فوق، استفاده از نوار درزگیر در دو طرف شیشه و لنگه بازشو درب یا پنجره، علاوه بر افزایش میزان عایق حرارتی و صوتی، از ورود گردوغبار به داخل ساختمان نیز جلوگیری بهعمل میآورد.
زیبایی
پروفیلهای UPVC و آلومینیوم دوجداره نسبت به پروفیلهای آهنی و فولادی سنتی از زیبایی و تنوع طرح و رنگ بسیار بالاتری برخوردار هستند.
پروفیلهای UPVC رنگی به دو صورت روکش لمینت و اجرای رنگ عادی روی پروفیل تولید میشود که نوع لمینت از ثبات و دوام رنگ بالاتری برخوردار است. البته این نوع پروفیل در برخی از رنگهای پرکاربرد مانند قهوهای و مشکی هم در کنار رنگ سفید تولید میشود که ازثبات بالایی برخوردار است.
پروفیلهای آلومینیوم هم در رنگهای مختلف تولید میشود که این رنگبندی در دو نوع شفاف و مات تقسیمبندی میشود.
بنابراین هردو نوع پروفیل آلومینیوم و UPVC از نظر ظاهر دارای تنوع بسیار بالا بوده و سلیقه و بودجههای مختلف را پوشش میدهد. لازم به ذکر است که پروفیلهای رنگی حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد نسبت به پروفیل سفید گرانتر است که باعث میشود هزینه نهایی تولید در و پنجره نیز افزایش یابد.
تعویض در و پنجره بدون تخریب نمای ساختمان
یکی دیگر از مزیتهای در و پنجره دوجداره تعویض آن با در و پنجره قدیمی بدون نیاز به تخریب نمای ساختمان است. البته این ویژگی صرفاً شامل در و پنجره دوجداره UPVC میشود و نه آلومینیوم.
پروفیل UPVC در دو نوع نوسازی و بازسازی ساخته میشود که نوع اول برای ساختمانهای نوساز و درحال ساخت بوده و نوع دوم برای ساختمانهای قدیمی مورد استفاده قرار میگیرد.
برای اجرای پروفیل بازسازی نیازی به تخریب نمای ساختمان و جدا کردن کامل در و پنجره قدیمی نیست بلکه صرفاً قسمتهای داخلی پنجره برش داده شده و فریم (چارچوب) آن باقی میماند. در و پنجره بازسازی به نحوی روی فریم قدیمی جایگذاری میشود که از یک طرف آن را کامل پوشانده و از طرف دیگر هم با کاور مخصوص پوشیده میشود.
بنابراین استفاده از فریم بازسازی برای تعویض در و پنجره قدیمی ساختمان علاوه بر حذف هزینههای گزاف تخریب ساختمان، فریم قدیمی را کاملاً پوشانده و از زیبایی پنجره جدید کاسته نمیشود.
معایب پنجره دوجداره
پس از بررسی مزایای جایگزینی پنجره دوجداره با پنجره سنتی لازم است به معایب آن نیز اشاره کنیم تا مشتری بر اساس نیاز و سلیقه خود، بهترین گزینه را بین پنجره UPVC یا پنجره آلومینیوم انتخاب کند.
معایب در و پنجره UPVC
در و پنجره UPVC تنها یک ایراد دارد و آن، تغییر رنگ پروفیل به مرور زمان در مواجهه با تابش نور آفتاب است.
البته میزان تغییر رنگ در و پنجره UPVC به کیفیت پروفیل و شرایط آبوهوایی منطقه نیز بستگی دارد و ممکن است تا سالها پس از نصب نیز تغییر رنگ محسوسی مشاهده نشود.
معایب در و پنجره آلومینیوم
در و پنجره آلومینیوم برخلاف UPVC دچار تغییر رنگ نشده و ثبات رنگ بالایی دارد اما اگر این دو نوع پروفیل را از جنبه میزان عایق حرارتی مقایسه کنیم، آلومینیوم در حدود ۳۰ درصد نسبت به UPVC از عایق ضعیفتری برخوردار است.
هرچند در پروفیلهای آلومینیوم ترمال بریک با اضافهشدن قسمتی غیرفلزی به میانه پروفیل، انتقال مستقیم حرارت تا حدودی کاهش مییابد بااینحال چنانچه جلوگیری از هدررفت انرژی در اولویت شما باشد، استفاده از در و پنجره UPVC در اولویت خواهد بود.
قیمت پنجره دوجداره UPVC
باتوجه به اینکه در و پنجره دوجداره یک محصول سفارشی محسوب شده که بر اساس اندازههای مدنظر مشتری تولید میشود لذا قیمت مشخصی نمیتوان برای آن تعیین کرد. بااینحال برای آگاهی از حدود قیمتی محصولات تولیدی به صفحه لیست قیمت مراجعه کنید.
نمونه پروژههای درب و پنجره یو پی وی سی
تصاویر زیر مربوط به پروژههایی است که توسط الماس شیشه فردوس طراحی، تولید و اجرا شده است.